8 טעויות בעיצוב אתרים שגורמות לעסק להבריח לקוחות

נכון, כל עסק צריך אתר – אבל יש אתרים שגורמים לעסק לאבד לקוחות ונתח שוק. איך קורה דבר כזה? טעויות בעיצוב אתרים הן אחד הגורמים העיקריים לכך – ובמיוחד אפיון ועיצוב אתרים הם שני השלבים הקריטיים שיקבעו אם המבקר באתר שלכם ייצור קשר או יברח.

  • אפיון אתרים הוא התכנון האדריכלי: איך האתר "זורם", מה בא קודם, מה הניווט, מה המסרים החשובים, איך להקל על הגולש ולאפשר לו להתמצא בקלות וכו'.
  • עיצוב אתרים הוא השלב שבו נותנים לאתר את האישיות הוויזואלית שלו עם צבעים, תמונות, אייקונים, סרטונים, תנועה ועוד.

 

טעויות בעיצוב אתרים

 

הנה כמה דוגמאות נפוצות לטעויות בעיצוב אתרים:

1. אפיון בלי מטרה ברורה – למה בכלל בניתם אתר?

עסקים רבים בונים אתר כי "צריך", אבל לא עוצרים לחשוב מעבר לכך. לדוגמה, האם הוא נועד למכור מוצרים? להביא לידים? לשמש ככרטיס ביקור דיגיטלי? בלי מטרה ברורה, האתר שלכם אולי ייראה נחמד – אבל לא ישיג תוצאות.

מטרה ברורה משפיעה על הדרך שבה מתכננים את האתר: מה התהליך שנרצה שהגולש יעבור? מה הגולש אמור להבין? האם יש משפך שיווקי? האם דף הבית עוזר להתמצאות מהירה וקלה, היתרונות ברורים? אלה רק חלק מהדברים שצריכים להילקח בחשבון עוד בשלב האפיון.

 

2. מבנה אתר שמבלבל את הגולשים

רוב הגולשים ינטשו אתר שהם לא מצליחים להתמצא בו מהר ובקלות. אתר טוב צריך ניווט ברור, תפריט מסודר והגיון פנימי. תפריטים עמוסים, עמודים חבויים או חוויית גלישה לא אינטואיטיבית מפריעים לחוויית הגלישה.

הכלל הוא פשוט: מה הגולשים שלכם מחפשים? איך תראו להם בבירור לאן לגשת? כן, בדיוק כמו שילוט רגיל: אם קשה למצוא את היעד, איך נרגיש?

 

3. עיצוב מרשים מדי – יש דבר כזה?

אתר יכול להיות מהמם מבחינה עיצובית, אבל אם הוא עמוס מדי באפקטים ואנימציות הוא עלול להבריח גולשים. עיצוב טוב צריך אמנם להיות אסתטי, אבל קודם כל לשרת את חוויית המשתמש של קהל היעד.

דוגמה פשוטה היא אתר רועש ותזזיתי לקהל מבוגר, אתר שהוא כל-כך "מקורי" עד שקשה לגלוש בו.

 

4. חוויית משתמש גרועה דוחה גולשים

חוויית משתמש כוללת עוד כמה דברים שחשוב להכיר: טעינה איטית, כפתורים שלא נלחצים, תזוזות מהירות או איטיות מידי – כל אלה הופכים את השהות באתר לחוויה מתסכלת.

הגולשים מאבדים סבלנות בגלל טעויות כאלה, ויש לתת עליהן את הדעת. חוויית משתמש נכונה כוללת תפעול נוח, ניווט חלק ומהירות טעינה גבוהה.

 

5. עיצוב שלא מותאם למובייל הוא אחד מהטעויות בעיצוב אתרים הבולטות ביותר

היום כמעט כל האתרים מותאמים לגלישה בסלולר – אבל זה לא אומר שהעיצוב הותאם לחוויה איכותית. דוגמה פשוטה היא תמונת שער שנראית מדהים במחשב אבל נעלמת בסלולר.

רוב התנועה כיום מגיעה מהגלישה במובייל – התאמת העיצוב לניידים היא לא מותרות, היא חובה. זה כולל תפריטים ברורים, כפתורים בגודל מתאים, ותוכן שמוצג בצורה נוחה גם במסכים קטנים.

 

6. צבעים ופונטים בעייתיים – אם קשה לראות ולקרוא אז מה הטעם?

טקסט קטן מדי, צבעים מסנוורים, בהיר על בהיר וכהה כל כהה או עומס ויזואלי יגרמו לגולשים לצאת מהאתר מהר יותר משאתם יכולים להעלות בדעתכם.

קלות הקריאה היא חלק מרכזי בחוויית הגלישה. יש מידע רב לגבי צבעים מועדפים בעיצוב אתרים, אל תנסו להיות מקוריים מידי והקפידו על קלות קריאה. לא בטוחים אם עשיתם עבודה טובה? תנו לאדם עם קשיי ראייה לעבוד על האתר ולהביא דעה.

 

7. הנעה לפעולה מעורפלת מידי

הנעה לפעולה היא חלק מהעיצוב – ואסור לתת לעיצוב להפחית את העוצמה של המסר. אחרי הכל, אם הגולשים לא יודעים מה הצעד הבא שהם אמורים לעשות, הם פשוט לא יעשו כלום.

כל עמוד צריך לכלול קריאה ברורה לפעולה שתוביל את הגולש לשלב הבא – בין אם זה יצירת קשר, השארת פרטים או רכישה.

 

8. חוסר עקביות בעיצוב מבלבל את הגולשים

מיתוג כולל את ההקפדה על אחידות בעיצוב. אם כל עמוד נראה אחרת, עם סגנון שונה ופריסת תוכן לא אחידה, הגולשים ירגישו שהם קפצו בין כמה אתרים שונים.

עיצוב עקבי יוצר חוויית מותג אמינה ומקצועית. המסר האחיד מעניק לגולש ביטחון בכך שלוקחים אותו ברצינות ושהוא הגיע לאתר של חברה מקצועית.

 

בשביל מה לטרוח?

טעויות בעיצוב אתרים הן לא דבר שיש להקל בו ראש. גם אם אתם בונים אתר "סתם, כדי שיהיה משהו באינטרנט" עדיין תרצו שמי שכן מגיע אליו ירגיש שחשבתם עליו. זה כמו לארח אנשים אצלכם במשרד ולא לטרוח להתייחס אליהם. זה לא הדבר הנכון לעשות.

בשורה התחתונה, עיצוב אתרים לא קשור רק ליופי – הוא כלי עסקי שצריך לעבוד בשבילכם.

לא דיברתי במאמר על תוכן ועל SEO, אבל כמובן שהכל קשור להכל. אם כבר טורחים, עדיף לעשות את הדברים נכון מהרגע הראשון.

לקבל הצעת מחיר לאתר מותאם עבורכם, דברו איתנו.

המאמר נכתב על-ידי רחלי נטע, מייסדת ושותפה בחברת השיווק הדיגיטלי 'Shoco Marketing', מומחית שיווק משנת 1995 ויועצת עסקית. לאורך הקריירה עבדתי עם מאות עסקים מכל הסקטורים והגדלים, המשימה שלי היא לעזור לעסקים להתרחב באמצעות אסטרטגיות שיווק דיגיטלי מותאמות עבורם.

המאמר נכתב על-ידי רחלי נטע, מייסדת ושותפה בחברת השיווק הדיגיטלי 'Shoco Marketing', מומחית שיווק משנת 1995 ויועצת עסקית. לאורך הקריירה עבדתי עם מאות עסקים מכל הסקטורים והגדלים, המשימה שלי היא לעזור לעסקים להתרחב באמצעות אסטרטגיות שיווק דיגיטלי מותאמות עבורם.

רוצה לראות את המחירון שלנו?